Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2009

Crosman 2260

Αυτο ειναι το Crosman 2260
Ενα αεροβολο οπλο το οποιο χρησιμοποιει αμπουλες CO2 για την λειτουργία του. Ειναι διαμετρηματος .22 και η ενεργεια που αποδιδει απο το εργοστασιο ειναι γυρω στις 6-7 ποδολιβρες.
Με μια αμπουλα και σε εργοστασιακη μορφη βγαζει πανω απο 35 βολες.
Στο τελος του post υπαρχει το σχεδιαγραμμα του οπλου για την πολυ ευκολη λυση-αρμωση του.


Απο την στιγμη που ηρθε στα χερια μου διαπιστωσα οτι το μεγαλο μειωνεκτημα του οπλου ηταν το πλαστικο μπλοκ του κλειστρου. πανω στο οποιο δεν μπορουσες να προσαρμωσεις διοπτρα. Στα σημερινα 2260 αυτο εχει αντικατασταθει απο αλλο μεταλικο μπλοκ απο το εργοστασιο.
Η πρωτη βελτιωση του οπλου μου, λοιπον, ηταν η αντικατασταση του πλαστικου μπλοκ με ενα μεταλικο της RJmachine.com και η τοποθετηση μια διοπτρας 4x32, αναλογη των δυνατοτητων του οπλου.
Έπειτα για να αυξησω την δυναμη του οπλου αντικατεστησα την βαλβιδα του μια την βαλβιδα BOSS.

Έτσι είναι η διαταξη της αμπουλας-βαλβιδας μεσα στο οπλο σε τομη.
Με την νεα βαλβιδα το οπλο αποδιδει 13 ποδολιβρες για 20 περιπου βολες με καθε αμπουλα.

Με την αυξηση της δυναμης αυξηθηκε και ο θορυβος του οπλου, οποτε και εφτιαξα ενα χειροποιητο Βακαν στο τρονο απο teflon το οποιο κανει αψωγη δουλεια!

Επόμενη βελτιωση ηταν το τριψιμο του κοντακι του οπλου και το περασμα του με λινελαιο, το οποιο του εδωσε ενα εξαιρετικο αποτελεσμα. Επισης, μπηκε ενα προσθετο κομματι ξυλου στην ακρη του κοντακιου για να ταιριαξει περισσοτερο με την σωματικη μου διαπλαση.

Τέλος τοποθετήθηκε στο κατω μερος του κοντακιου μια ραγα weaver και μπηκε και ενα διποδο τα οποια τα αγορασα απο το ebay σε παρα πολυ χαμηλη τιμη.





Συνεχιζεται.........


1 σχόλιο: